50 anys de la temporada 68-69: el primer doblet.

Aquest any ha fet 50 de la temporada que es va aconseguir per primera vegada el doblet de lliga i copa en la modalitat de 7 jugadors.
Aquella temporada amb l’equip base de l’any anterior, amb més experiència, i amb els nous fitxatges —Morera del BM Granollers, Ortiz del Salleko, Fontelles de l’Universitari i Bordería del Sant Miquel— la perspectiva era molt bona. L’any anterior, amb l’arribada d’Antonio Lázaro a la banqueta, l’equip havia fet un salt de qualitat i s’havia acostat al dels capdavanters de la lliga (BM Granollers, Sagunt i At. Madrid). La lliga s’havia escapat només per 1 punt i, en l’entrevista al Mundo Deportivo (vegeu recull de premsa) al delegat de l’equip Vicent Bosch, quedava clar que l’objectiu clar de la temporada era aconseguir per primera vegada la lliga nacional d’handbol a 7.

La lliga

El Barça va liderar la classificació des de la primera jornada i a la cinquena ja ho feia en solitari liderava en solitari la classificació
En acabar la primera volta la diferència ja era de 5 punts sobre el Granollers, 6 sobre l’At. De Madrid. La victòria a la jornada 16 a la pista de l‘Altos Hornos de Sagunt, 4t classificat i on havien perdut la lliga l’any anterior, permet consolidar el lideratge amb 4 punts sobre el Granollers
A quatre jornades pel final de la lliga el Barça visitava Granollers, 2n classificat amb 5 punts menys. La victòria per 17-18 va sentenciar el campionat. La següent setmana, campionat el Barça es proclamà campió en guanyar el Salleko a Barcelona per 20-13. Al final de la 22ena jornada el Barça encapçalà la classificació amb 10 punts d’avantatge sobre el segon classificat que finalment va ser Altos Hornos de Sagunt.

Copa

Els quarts de final van emparellar el Barça amb el Don Bosco de Sant Sebastià campió de la segona divisió, de qui es va desfer sense gaire dificultat. (a l’anada ja va guanyar per 30-10)
La fase final de la Copa es va diputar el cap de setmana del 7 i 8 de juny de 1969 a Madrid. A semifinals el Barça va guanyar el Picadero, que jugava a primera divisió, per 16-13 i la final per 20-14 contra l’Eguía de Sant Sebastià.

Equip temporada 68-69
Drets (d’esquerra a dreta): Josep Perramon (porter), Ortiz de Urbina (procedent del Salleko de S. Sebastià), Jordi Gibert Mombrú, Herminio Vicente, Ramon Domènech (capità), Joan Morera (procedent del BM Granollers), Rafael Pastor, Manuel Borderia (porter procedent del Col·legi Sant Miquel), Joan Gallardo (cuidador), Llorenç Falomir i Antonio Lázaro (entrenador).
Asseguts (d’esquerra a dreta): Javier Pascual (porter procedent del segon equip
del FC Barcelona), Antonio Sagarra, Joan Serra, J. Ramón del Portillo, Quico López Balsells, Àngel Rovira, Jordi Fontelles (procedent del CD Universitari de Barcelona) i Santiago Noguer.

Recull de la temporada de l’hemeroteca del Mundo Deportivo

Share