20 anys de la 5a Copa d’Europa

En l’any del centenari del club l’equip d’handbol no va fallar i va aconseguir la seva 5a Copa d’Europa amb una victòria per 29 a 18 al partit de tornada contra el Badel Zagreb el 17 d’abril de 1999. El partit d’anada s’havia disputat una setmana abans a Zagreb i havia acabat amb empat a 22 amb un joc molt brut per part dels croats.

Era la tercera final consecutiva contra Badel Zagreb i a les dues primeres el partit de tornada havia estat a Zagreb així que aquesta vegada la celebració va poder ser al Palau Blaugrana

Resum de les tres finals contra Badel Zagreb

El domini del FCBarcelona a l’handbol europeu dels 90 és fa palès quan veiem que aquesta és la sisena final europea consecutiva que guanya el Dream Team: 2 Recopes al 94 i 95 i quatre Copes d’Europa al 96, 97, 98 i 99 (i encara guanyaria una setena, la copa d’Europa del 2000). Amb aquesta cinquena copa el FCBarcelona igualava l’equip que més en tenia fins aleshores, el Gummersbach alemany. L’any següent, amb la 6a Copa d’Europa, ja lideraríem el palmarès d’aquesta competició. 

L’equip que va jugar el partit de tornada de la final va ser: Thomas Svensson, David Barrufet, A. Carlos Ortega (3), Iñaki Urdangarín (3), Andrei Xepkin, Xavier O’Callaghan (2), Enric Masip (4), Rafa Guijosa (8, 3p) Alexander Dedu (2), Mateo Garralda (1), Demetrio Lozano (6) y Josep Espar.

La plantilla d’aquella temporada es completava amb: Carlos Prieto, Joaquín Soler, Jon Belaustegui, Bernat Bofarull, Roger Magriñà, Patrick Cavar, José Manuel Sierra i David Cardona

La plantilla de la temporada 98-99
Aquí podeu veure el partit complet.
Share