50 anys de màgia al Palau

Commemoració del primer partit d’handbol celebrat al Palau Blaugrana.

El passat dissabte 5 de març, coincidint amb el partit de lliga ASOBAL FCB-BM Granollers, es va celebrar la festa “50 anys de màgia al Palau”. El motiu era el 50è  aniversari del primer partit d’handbol que es va jugar al Palau: un Barça – BM Granollers que es va disputar el 23 d’octubre de 1971 que va inaugurar la instal·lació i que va acabar amb empat a 10 al marcador (crònica MD).

De l’equip del Barça d’aquell dia, Carlos Eguino, Joaquim Gascó, Àngel Rovira i Faustino Villamarín van poder tornar a trepitjar el parquet del Palau. El passat dissabte els van acompanyar també Ramón Domènech i Quico López-Balsells, integrants de la plantilla de la temporada 71/72 també, però que aquell dia no van poder participar en el partit. El primer perquè va patir un sorprenent accident de trànsit quan es dirigia al Palau Blaugrana quan, circulant per la Gran Via de Barcelona, es va obrir un gran esvoranc a la calçada per on va caure el seu vehicle, afortunadament sense conseqüències greus, i el segon per lesió. Tots quatre, junt amb una àmplia representació de jugadors de temporades posteriors han estat homenatjats a la mitja part del partit.

L’handbol ha canviat molt des d’aquella època i prova d’això és que els jugadors del partit d’avui només han necessitat 15 minuts per a igualar la quantitat de gols que es van marcar en aquell històric partit. Finalitzat el partit de la lliga ASOBAL, que ha guanyat el Barça per 37-33, es va oferir als veterans i a la plantilla actual, una recepció a la Sala Roma del Camp Nou, en la que el president Joan Laporta va fer un repàs per la història d’aquests 50 anys màgics de l’handbol blaugrana que l’han convertit en el millor club de la història del nostre esport. Va aprofitar l’avinentesa per anunciar la retirada de la samarreta número 8 en homenatge a Víctor Tomàs, present a l’acte.

En aquest espai l’associació va obsequiar els presents amb exemplars del llibre de “La història de l’handbol del FCBarcelona” i vam incorporar com a nous socis a alguna de les llegendes presents, com el mateix Víctor Tomàs, Juan Carlos Ortega, Demetrio Lozano, Xesco Espar, els germans Rubiño o Sergi Cataraín.

Share