70 anys de la victòria blaugrana al Metropolitano.

Però no, no va ser un partit de futbol. Feia només 5 anys i escaig de la creació de la secció d’handbol a 11 del FCBarcelona a finals del 1943. Des del primer moment l’handbol blaugrana va lluitar entre els millors. Avui es compleixen 70 anys de la final del Campionat d’Espanya que es va disputar a l’antic Estadi Metropolitano de Madrid entre l’Atlético de Madrid i el Barça. El resultat va ser de 7 a 10, el que va suposar el quart campionat d’Espanya pel nostre club en només cinc anys d’història.

Segons ens explica Ramón Domenech al llibre «Història de l’handbol del FCBarcelona»: “Es va donar la circumstància que a l’Atlético de Madrid hi jugaven Domingo Bárcenas (posteriorment seleccionador i entrenador de l’equip espanyol durant molts anys); Alberto San Román (que seria, més tard, president de la Real Federación Española de Balonmano), i Carlos Piernavieja (que es convertiria en periodista esportiu, especialitzat d’handbol del diari Marca).”

Us adjuntem la crònica del Mundo Deportivo del dia següent on relata que l’equip Blaugrana va ser molt superior a l’At. de Madrid i que va ser just vencedor del torneig i on es poden llegir paràgrafs com aquest:

“La victoria respondió al Barcelona por un claro 10 a 7, fiel exponente de la superioridad catalana en este deporte, pese a la voluntad y entusiasmo desplegado por el Atlético de Madrid. El partido ha sido noble y emocionante. Disputadísimo del principio al fin, aunque siempre la mejor sobriedad de las jugadas del equipo del Barcelona hayan relucido con más potencia técnica. El público acogió con un entusiasmo inesperado le emoción que le brindaban el juego de uno y otro bando.”

Un altre 3 d’abril“Dream Team” guanya la Copa del Rei

Plantilla de la temporada 92-93

Un altre 3 d’abril, però en aquesta ocasió de l’any 93, va servir per a que el nostre equip —ja jugant a 7, és clar— es proclamés campió de la 9a Copa del Rei a Pontevedra contra Elgorriaga Bidasoa per 13-17. Eren els primers anys del Dream Team amb Rico encara a la porteria, Vujovic, Grau, Serrano, Marín… 

Esperem que aquesta setmana el nostre equip, que juga a Alacant la fase final de la Copa —on també jugarà el Bidasoa— pugui tornar amb la 23a (6a consecutiva) per seguir construint la llegenda d’aquesta secció del FCBarcelona.

Share