El nostre equip participa al torneig David Barrufet al centre penitenciari de Quatre Camins

Membres de l'equip de l'associació
Membres de l’equip de l’associació a la porta del Centre Penitenciari

Un any més —i ja son vuit— s’ha celebrat al centre penitenciari de Quatre Camins el torneig d’handbol David Barrufet. Per segon any consecutiu la nostra associació ha participat, a banda de la presència del David Barrufet, amb vuit dels integrants del nostre equip de veterans i la presència a la graderia de membres de la comissió esportiva i d’altres socis. 

Aquest torneig permet als interns que practiquen l’handbol dins els centres penitenciaris de competir amb equips externs. Aquest any els equips participants han estat sis: el del mateix centre de Quatre Camins, el del centre penitenciari de joves de Quatre Camins, un combinat d’interns de Brians2 i de la secció d’handbol del RCD Espanyol, l’IES Vicenç Plantada de Mollet del Vallès, un equip mixt de l’ITE Gestió i el de la nostra associació. Donat la limitació d’efectius i tal com ja vàrem fer l’any passat, dos membres de l’equip de Quatre Camins, en Brian i en Rafa, s’han sumat ben contents al nostre equip.

El torneig es juga al pavelló del centre penitenciari de Quatre Camins durant tot un matí amb partits de 25’ arbitrats per col·legiats de la federació catalana. El sistema és lligueta de dos grups de 3 equips, dels que els 2 tercers van competirper la 5a. i 6a i els dos primers de cada grup es van creuar en semifinals i final. El nostre equip va obtenir els següentsresultats:

  • Veterans Handbol FCB 7 – ITE Gestió 7
  • Veterans Handbol FCB 11 – IES Vicenç Plantada 9

Aquests dos resultats van permetre’ns passar a les semifinals com a primers de grup. Malgrat el cansament i la baixa per lesió d’un membre del nostre equip, vam poder arribar a la final i disputar-la fins a la tanda de penals.

  • Semifinal: Veterans Handbol FCB 9 – Brians2/RCD Espanyol 8
  • Final Veterans Handbol FCB 9- ITE Gestió 9 (1-2 els penals)

Tanmateix el menys important en aquest torneig és el resultat. És una gran oportunitat per a poder retornar a la societat part del que l’handbol ens ofereix. Pels interns és un dia especial que els ajuda molt en el seu procés de rehabilitació. Tots els que practiquem esports d’equip sabem que els èxits no son mai individuals, son del conjunt. Per a que la nostra societat millori cal que tothom pugui aportar el millor de si mateix. Necessitem recuperar aquells que en algun moment han fallat per a que puguin tornar al camp de joc en les millors condicions i poder aportar el millor d’ells mateixos. Aquest és l’objectiu d’aquest torneig.

L’any que ve hi tornarem i us convidem a participar d’aquesta experiència que porta el nom i el compromís d’un dels nostres socis més il·lustres, en David Barrufet i l’organització del Roger Estapé, monitor del centre penitenciari de Quatre Camins i jugador d’handbol al BM La Roca que fa una gran tasca fent servir l’handbol com a instrument. Una forma diferent de viure el nostre esport i d’aportar el nostre granet de sorra a la societat.

Foto de grup dels participants al torneig

Share