El Barça també anava lider fa 50 anys quan va visitar Sagunt

El passat dissabte 4 de febrer, el FCBarcelona va derrotar sense massa dificultats el Fertiberia Puerto Sagunto en partit de la lliga ASOBAL disputat en terres valencianes. Consolida el seu liderat a la competició, mentre l’equip de Sagunt, tot i la bona segona part que ha realitzat, haurà de seguir la seva lluita per abandonar els darrers llocs de la classificació.

Per sort no es va repetir la història del partit que, ara fa cinquanta anys, va impedir al FCBarcelona proclamar-se campió de la lliga. El 24 de març de 1968 i a dues jornades del final de la lliga el FCBarcelona arribava a Sagunt encapçalant la lliga amb un punt d’avantatge sobre el BM Granollers. La crònica del Mundo Deportivo del dia següent explica que el partit va acabar amb un ajustat 15-14 i justifica el resulta per la falta de veterania dels culers. Al llibre de la “Història de l’Handbol del FCBarcelona“, en Ramon Domènech —que va participar en primera persona al partit en el que va fer dos gols— a la pàgina 122 esmenta un altre motiu: “En aquest partit, els jugadors de l’equip de Sagunt van competir amb una violència extrema, amb la complaença dels àrbitres”. Potser en aquella època veterania i agresivitat anàven massa vinculades. En tot cas, el Barça no va saber o no va poder fer el que el BMGranollers si faria quinze dies més tard. En la que era la darrera jornada del campionat, el 7 d’abril de 1968, van poder derrotar al Altos Hornos (així es deia el club de Sagunt) a domicili 14-16, proclamant-se campions de la lliga de fa cinquanta anys.

foto pag 122 llibre

FC Barcelona Temporada 67/68 Dempeus, d’esquerra dreta José M. Cortina, Juan Gallardo (cuidador), Santiago Noguer, Miguel A. Larraz, Llorenç Falomir, Antonio Lázaro (entrenador), Ramon Demènech (capità), Rafael Pastor, Román Jarque, Herminio Vicente i Josep Perramon.  Ajupts, d’esquerra a dreta: Antonio Sagarra, Pep Calatayud, Joan Serra, Quico López Balsells, Lluís Prenafeta, José Ramón del Portillo i Jordi Gibert Mombrú.

foto post llibre pag 122

Altos Hornos Temporada 67/68

Share