Associació de veterans d'handbol del FCB

El passat dijous dia 2 de febrer l’Associació va reprendre el cicle d’homenatges als exjugadors de la secció convidant a una trobada a tots els jugadors que van formar part de la secció d’handbol del Barça durant els anys setanta. El sopar va comptar amb la presència d’una quarantena d’exjugadors, membres actuals de la secció i altres convidats.

Entre els exjugadors que van participar destaquen noms històrics dels primers equips que van jugar al Palau Blaugrana (inaugurat l’any 1971) i de llarga trajectòria al club com Quico López-Balsells (15 temporades), Eugeni Serrano (15), Joan Sagalès (14), Àngel Rovira (11), Antoni Argudo (10), Ramón Domenech (9), Llorenç Falomir (9) o Eduard Puiggalí (9). També van assistir altres noms destacats de l’handbol d’aquella època que van formar part de l’equip del FCBarcelona com Fernando de Andrés, Agustín Milián,Vicent Calabuig, José Manuel Taure, Eugenio Castellví o Josep Maria Rosell. No van faltar representants també del segon equip de l’època, que la temporada 71/72 va guanyar el Campionat d’Espanya de segona divisió aconseguint l’ascens a la Divisió d’Honor tot i que, per motius econòmics, el club va decidir mantenir només un equip a la màxima categoria de l’handbol estatal.

El club va estar representat pel directiu responsable de la secció d’handbol Joan Solé, el coordinador esportiu Joan Marín, Xavier O’Callaghan mànager esportiu i els membres de la comissió esportiva de la secció Emili Sala i Martí, Julio Reus i José Yustos. En representació de la Fundació FCB el seu Corporate Manager Paco Sanz. També van assistir representants dels patrocinadors de la nova edició del llibre «Història de l’handbol del FCBarcelona», Roberto Viñes (Certis) i Beth Lligonya (Solirsa) i de mitjans de comunicació: Antonio Hernández (fundador del diari Sport l’any 1979), Córdula Reinhardt i Luís Carlos Pérez (Mundo Deportivo).

La vetllada va començar amb un aperitiu a l’avantsala del menjador de l’hotel on es van anar succeint emotius reencontres entre companys que feia molts anys que no es trobaven. Alguns es van desplaçar des de fora de Catalunya com Manuel David Pérez de Águila (Sevilla), Vincent Calabuig i Toni Cussó (València), Agustín Milián (Madrid) o el ‘Tigre’ Fernando De Andrés (Osca). Una vegada a la sala el periodista Joan Ramón Vallvé, que va conduir la vetllada, va iniciar l’acte i el president Eugeni Serrano va donar la benvinguda a tots els assistents i els va convidar a gaudir del sopar.

En acabar l’àpat es van iniciar els reconeixements previstos per la vetllada, començant per l’homenatge a cinc històrics de l’handbol blaugrana que han deixat una gran empremta les darreres temporades: Raúl Entrerríos, Víctor Tomàs, David Barrufet, Xavier Pascual i Cédric Soraindo. Aquest homenatge —que no es va poder realitzar com estava previst en l’assemblea del 2022— es va iniciar amb en Joan Ramon Vallvé fent una repàs de les extraordinàries carreres del cinc, va seguir amb la reproducció del vídeos que van fer arribar David Barrufet per una banda i Cédric Sorhaindo i Xavier Pascual per l’altra i va culminar amb l’entrega per part del president de l’Associació d’un record a Víctor Tomàs i Raúl Entrerríos.

Seguidament va arribar el torns dels exjugadors dels setanta que es va iniciar amb un repàs per part de Joan Ramon Vallvé a les principals fites de les 10 temporades de la dècada i va culminar amb l’entrega d’un record a cada un dels assistents.

Per finalitzar Eugeni Serrano va agrair a tots els assistents la seva presència i especialment, amb l’entrega d’un record commemoratiu de l’acte, la col·laboració desinteressada de Joan Ramón Vallvé. Va cloure l’acte en Joan Solé, que va destacar la tasca fonamental de tots els homenatjats en posar les bases del que ha estat la gran història d’èxit de l’handbol blaugrana i el benefici per la secció d’aquestes trobades organitzades per l’Associació.

La foto de tot el grup va finalitzar una vetllada entranyable i emotiva que tindrà continuïtat en la trobada d’homenatge als exjugadors dels vuitanta.


El records pels cinc homenatjats per la seva trajectòria. David Barrufet, Raúl Entrerríos, Cédric Sorhaindo, Víctor Tomàs i Xavier Pascual
Elrs records pels exjugadors de la dècada dels setanta
Emili Sala Martí, José Yustos, Joan Ramón Vallvé
Eugeni Serrano, Roberto Viñes Cier (Certis), Ramón Domènech i Beth Ligonya (Sorlisa)
Víctor Lafuente, Joan Sagalés.
Gabriel Benedicto, Antoni Argudo i Pepe Rovira (Junta associació)
 
Gabriel Benedicto, Lluís Mestre i Domenech Tugues
'Chanchi' Moral, Eduard Puiggalí, Antoni Argudo.
Joan Sagalés,   Xavier O'Callaghan
??, José Maria Pereda
Albert Durany, Joan Josep Moral «Chanchi»
Raúl Entrerrios, Joan Sagalés, José Luís Salazar, ??Josep Ragàs,Manel Borderia, ?? Joan Josep Moral «Chanchi»
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vídeo de Barça TV