VII torneig d’handbol de centres penitenciaris David Barrufet

El passat dia 13 de de novembre l’equip de la nostra associació va participar al centre de penitenciari Quatre Camins en el  “VII Torneig d’Handbol de centres penitenciaris” apadrinat pel nostre nostre company a l’associació David Barrufet. Tal com ens va explicar el director del centre Domigo Estepa, des del seu inici fa set anys aquest torneig és una de les activitats que Institucions Penitenciàries promou per facilitar el contacte dels interns amb gent de l’exterior del centre. Han comprovat que aquest tipus d’activitats millora les probabilitats de que la seva reintegració a la societat, una vegada finalitzin les seves penes, sigui menys traumàtica i s’eviti la reincidència que en la actualitat ja és menor del 30%.

Segons en Roger Estapé, ex-jugador del BM La Roca, educador esportiu del centre i promotor del torneig, aquesta és una data molt assenyalada pels interns que practiquen l’handbol als diferents centres catalans, ja que suposa per ells un gran repte i una gran oportunitat el fet de poder competir amb equips de l’exterior. És també una experiència molt enriquidora pels esportistes joves i veterans de l’exterior que poden conèixer la realitat d’un centre penitenciari i descobrir un àmbit de la nostra societat força desconegut i sobre el que existeixen molts prejudicis.

A causa de l’horari (matinal i en jornada laboral) no hem pogut completar un equip sencer però amb l’ajuda de tres interns hem pogut completar una alineació i participar al torneig. Els altres equips participants eren l’equip del propi centre de Quatre Camins, Brians 2, Centre de Joves de Quatre Camins, l’quip del Mòdul Semiobert de Quatre Camins i l’IES Vicenç Plantada de Mollet del Vallès. Hem jugat tres partits de 25’ i tot i que no hem pogut arribat a la final —en perdre la semifinal amb l’equip de Quatre Camins per 14-12— ens queda el consol d’haver guanyar al campió del torneig, l’IES Vicenç Plantada de Mollet del Vallès, durant la fase de grups, quan els nostres jugadors encara anàven bé de cames. Es va notar la falta d’entrenament de les darreres setmanes.

Esperem haver pogut millorar, ni que sigui per un dia, la vida de la gent que s’ha d’estar en aquests centres i haver pogut col·laborar en la tasca de la seva rehabilitació i reintegració social. Hem descobert una més de les potencialitats que ofereix el nostres esport i ens hem compromès a repetir sempre que els organitzadors ens ho demanin.

Torneig d’handbol de centres penitenciaris David Barrufet

Share