
Aquest any es compleixen 25 de la temporada 94/95 en la que el Barça va conquerir la 5a Recopa d’Europa, la 1a Copa ASOBAL i l’11a lliga catalana. També va ser una temporada marcada per l’adeu, prematur a causa d’una lesió d’espatlla, d’un dels grans de la primera època del Dream Team: l’Òscar Grau.
5a Recopa d’Europa
El camí cap a la cinquena recopa va començar a Bèlgica de forma plàcida guanyant per 19-26 a l’anada dels setzens de final contra l’Sporting Neerpeelt (Bèlgica) (Crònica MD). A la tornada disputada a Vilanova i la Geltrú, on va jugar els partits l’equip del Barça amb motiu de les obres de reomodelació del Palau Blaugrana, la diferència encara va ser més gran: 26-8. (Crònica MD)
L’eliminatòria de vuitens es va jugar en dos partits seguits a Catalunya contra l’Hirschman d’Holanda. L’anada (35-9) es va jugar al pavelló del Garraf, i la tornada ja al Palau, una vegada acabades les obres, sense cap complicació pels blaugranes (30-14). (Crònica MD)
Els quarts de final ja van ser contra un equip d’un altre nivell, l’Elektromos de Budapest, com demostra el fet que a l’anada es va perdre per 20-19. (Crònica MD). Tanmateix el bon partit del Barça a la tornada no va deixar marge per la sorpresa (34-25) (Crònica MD)
La semifinal contra el HSG Wallau va ser molt més disputada i es presentava gairebé com una final anticipada, atès que l’altra semifinal enfrontava el GOG Gudne danès contra el Lucerna suís, equips de menor nivell. L’equip alemany, que havia eliminat el Barça dos anys abans a la Copa d’Europa, va guanyar de 5 (19-14) a la seva pista amb una defensa molt dura. (Crònica MD). La remuntada al Palau (28-21) va ser possible gràcies al suport de l’afició i a un gran partit de Lorenzo Rico i d’Enric Massip. (Crònica MD)

La final contra els danesos del GOG Gudne va ser més plàcida ja que al partit d’anada el Barça va guanyar per 7 gols de diferència 24-31 (Crònica MD). La tornada (26-22) va ser una festa que va servir per a que el Palau acomiadés i proporcionés un gran homenatge a Òscar Grau malgrat que ja no pugués jugar el partit. (Crònica MD pàg.2 i pàg 3)
Copa ASOBAL
Van haver de passar cinc anys des que havia començat a celebrar-se la Copa ASOBAL per a que el Barça obtingués la seva 1a victòria en aquesta competició. La copa es va aconseguir guanyant a Vigo al Teka de Santander per 30-21.(Crònica del MD) El dia abans va haver de supera el Bidasoa a la semifinal. D’aquesta manera va revenjar-se de que el Teka li hagués guanyat al Barça la supercopa d’aquell any a principis de temporada. Per contra el Bidasoa es revenjaria del Barça emportant-se la lliga per només 1 gol de diferència en el gol-average després de l’empat a punts amb el Barça.


Retirada d’Òscar Grau

Aquesta temporada va estar marcada també per l’adeu, prematur a causa d’una lesió d’espatlla, d’un dels grans de la primera època del Drem Team, l’Òscar Grau.
A finals de març va recaure en la seva lesió d’espatlla i va decidir posar fi a la seva carrera anunciat-ho en roda de premsa que recollia Mundo Deportivo
Professionalment sempre ha estat lligat a l’esport, primer com a gerent de la Federació Catalana de Vela, després de la Federació Catalana d’Handbol. El 2010 va ser nomenat director de la candidatura olímpica Barcelona Pirineus pels jocs d’hivern del 2026. El 2015 va tornar al club per dirigir FCBEscola i des de setembre de 2016 és el CEO (director executiu) del club. La seva samarreta amb el número 2 està penjada al Palau.
La plantilla de la temporada 94/95
Dempeus, d’esquerra a dreta: Salvador Canals (delegat), Jesús Olalla, Bogdan Wenta, Iñaki Urdangarín, Andrei Xepkin, Valero Rivera (entrenador), Francesc Catot (directiu de seccions), Toni Rubiella (2n entrenador), Juan Pérez, Mateo Garralda, José Manuel Paré, Senjanin Maglajlija i Josep. A. Gutiérrez (metge).
Asseguts, d’esquerra a dreta: Joan Marín (delegat), A. Carlos Ortega, Miquel Ventura, Fernando Barbeito, Lorenzo Rico (capità), Enric Masip, David Barrufet, Xavier O’Callaghan, Òscar Grau, Oriol Bosch i Paco Seirul·lo (preparador físic)
