15 anys després del primer arriba el 2n set de set, ara amb Xavi Pascual a la banqueta.
Aquesta temporada va ser impressionant i es va igualar la millor temporada fins aleshores, la 1999/00 del Dream Team amb Valero Rivera com a entrenador, en la qual es van aconseguir set títols de les set competicions en què es va competir. En aquesta ocasió es van aixecar els títols següents
- Lliga de campions. (Copa d’Europa)
- Mundial de clubs
- Lliga ASOBAL
- Copa del Rei
- Copa ASOBAL
- Supercopa espanyola
- Supercopa catalana
La temporada va començar a principis d’agost amb novetats a la plantilla. Gonzalo Pérez de Vargas es reincorporava després de dues temporades cedit a BM Granollers i Toulouse per a substituir a Arpad Sterbik que marxava al Vardar macedoni. Per cobrir les baixes de Juanín Garcia i Martin Stranowski a l’extrem esquerre, del Kiel arribava Gudjon Valur Sigurdsson, un veterà extrem esquerra golejador. També del Kiel va arribar el jove lateral esquerre tunisià Wael Jallouz (reportatge a MD pàg. 1 i 2)
La temporada anterior havia estat molt bona però la derrota a les semifinals de la lliga de campions a la tanda de penals, havia deixat molt mal gust de boca a l’equip i l’objectiu de la temporada, atesa la facilitat per guanyar els títols locals, tornava a ser guanyar a Colònia la Final Four.
Niko Karabatic va ser triat com a millor jugador del mon de l’any 2014, (article MD i article MD) però després del mundial de Qatar —on va guanyar la medalla d’or junt al també blaugrana Sorhaindo, davant l’equip amfitrió entrenat per Valero Rivera (entrevista MD 1 i 2 )— van començar a aparèixer rumors de que el PSG estava disposat a fer-li una oferta difícil de rebutjar per a la següent temporada (article MD, article MD). Una vegada acabada la temporada, la notícia es va fer oficial tot i que ja se sabia d’abans quin seria el desenllaç (article MD).
1. Supercopa Catalunya
El títol de la Supercopa de Catalunya va ser el primer de la temporada. A la semifinal contra BM La Roca el 22 d’agost de 2014, el resultat va ser 45 a 27 i a la final també es va aconseguir una victòria còmoda contra el BM Granollers per 37-22 (crònica MD).
2. Supercopa d’Espanya
Una altra vegada contra el BM Granollers, el 31 d’agost a Tarragona es va disputar la Supercopa d’Espanya. Tot i que el partit va ser més disputat aquesta vegada, el Barça no va fallar: 32-28 (crònica MD).
3. Super Globe, campionat del món de clubs.
El mes de setembre del 2014 es va disputar el Campionat del Món de Clubs a Doha. El Barça defensava el títol aconseguit la temporada anterior. El primer partit va ser contra els amfitrions catarís de l’Al-Sadd i sense gaires problemes el Barça va guanyar per 34-25 (crònica MD). El segon era contra el representant d’Oceania, la Universitat de Sydney i el resultat va ser encara més contundent 34-18 (crònica MD). A semifinals va vèncer al campió d’Àsia El Jaish per 29-39 (crònica MD). La sorpresa va saltar a l’altra semifinal on el Flensburg va ser incapaç de vèncer l’Al-Sadd. A la final el Barça va tornar a guanyar els catarís de l’Al-Sadd per 26-34 (crònica MD, vídeo YT).
4. Copa Asobal
La Copa Asobal es va jugar el mes de desembre a Lleó (prèvia MD) i el Barça la va aixecar per quart any consecutiu, després d’eliminar el Naturhouse La Rioja per 35 a 25, (crònica MD) i guanyar la final, disputada l’endemà, al BM Granollers per 37 a 26 (crònica MD).
5. Lliga Asobal
La lliga ASOBAL va començar el 3 de setembre amb un partit entre el Barça i el BM Aragón (prèvia MD) que va acabar 42-25 (crònica MD). Tot i la dificultat de mantenir la tensió en aquesta competició —que en alguns partits com el de Benidorm (crònica MD) o contra el principal rival a la lliga, el Naturhouse La Rioja (crònica MD), la victòria va estar en perill— el Barça va superar el seu rècord de 38 victòries seguides a la lliga després de guanyar al Bada Huesca (crònica MD) a la jornada 7. Les victòries es van succeir fins arriba a les 50 consecutives contra el Frigoríficos Morrazo (crònica MD). A la 25a jornada, en guanyar a Zamora (prèvia a MD i crònica MD), van proclamar-se campions, aconseguint així per tercera vegada a la història, guanyar 5 lligues consecutives. El darrer partit de la lliga va ser al Palau contra el Abanca Ademar i en acabar es va fer entrega del trofeu a l’equip blaugrana (crònica MD).
6. Copa d’Europa
Fase de grups
La trajectòria de l’equip per aconseguir l’objectiu de la temporada va ser impecable. Va començar amb una victòria còmoda a Suècia contra l’Alingsas HK per 28-38 (crònica MD). Dels setze partits disputats en la competició, només es va cedir un empat (27-27) a la pista del Kolding (crònica MD) i una derrota (34-31) a la pista del Orlen Wisla Plock (crònica MD), tots dos resultats a la fase de grups. En aquesta fase es va vèncer en els dos partits davant al botxí de la final four de la temporada anterior, el Flensburg, tant a Alemanya (prèvia MD i crònica MD) com al Palau. Aquesta darrera va ser fruit d’un gran partit i va situar el Barça com a líder del grup (crònica MD). Aquesta posició es va consolidar amb la victòria a la jornada 9 davant el Kolding (2n classificat) amb un altre gran partit que feia somiar amb el millor de cara a la part decisiva de la temporada. (prèvia MD i crònica MD)
Vuitens amb Aalborg
El sorteig va emparellar el Barça a vuitens amb el mateix equip a qui havia superat amb solvència la temporada anterior a la mateixa eliminatòria: l’Aalborg danès (prèvia MD). Al partit d’anada ja es va solucionar l’eliminatòria. Amb un gran encert de Gonzalo a la porteria i Lazarov com a golejador, el Barça se’n va anar ja a la mitja part amb un 5-16 espectacular. La segona va seguir el mateix panorama per acabar el partit amb un 11-31 final que tancava l’eliminatòria (crònica MD). Un partit perfecte del Barça que feia somiar amb una nova Final Four. La tornada no va tenir gaire història i a la crònica del MD es parla més dels dubtes sobre el futur de Karabatic que del propi partit.
Quarts contra el Zagreb entrenat per Vujovic
El sorteig de quarts va emparellar el Barça amb el Zagreb, entrenat per un històric del Barça: Veselin Vujovic (article MDi entrevista a Vujovic a MD 1 i 2; entrevista a MD a Pasqui i Victor Tomàs). Tot i que el Zagreb no havia perdut cap partit a casa en Champions aquella temporada, el Barça va ser capaç de guanyar-hi per 23-25 (crònica MD).
L’eliminatòria semblava encarrilada, però no valia confiar-se (prèvia MD). El Zagreb havia estat el darrer equip que havia aconseguit guanyar al Palau en 2012. El Barça va sortir molt concentrat i va passar per sobre del Zagreb guanyant per 22 gols de diferència, 43-21 el que donava el desitjat passaport per Colònia (crònica MD 1 i 2, galeria fotos a MD)
Final Four
La final Four es va disputar el 30 i 31 de maig al Lanxess Arena de Colònia per 6a vegada. Les semifinals van enfrontar el Barça amb el Kielce de Talan Dujshebaev i el Vesprem amb el Kiel (prèvia MD 1, 2 i entrevista MD a Dujshebaev)
La semifinal va ser molt igualada, tot i que el Barça va anar sempre per davant. Una gran actuació de Saric els darrers 20’ va permetre al Barça arribar al tram final del partit amb un avantatge suficient per no haver de patir, classificant-se per a la seva quarta final de les sis edicions disputades amb el format de Final Four a Colònia (crònica MD 1 i 2 i vídeo del partit a la EHF TV amb registre previ gratuït*). A la segona semifinal el MBK Veszprem va superar el Kiel per 27-31.
La final contra Vezprem va ser d’una gran intensitat, però en tot moment el Barça va semblar superior. Amb un Karabatic estel·lar (MVP) va acabar guanyant per 28 a 23, conquerint la 9a Copa d’Europa per a les vitrines del club (crònica MD 1, 2 i 3. Vídeo de la final a EHFTV. Entrevista a MD Pasqui i Victor Tomàs 1 i 2)
7. Copa del Rei
La Copa del Rei es va començar a disputar el 4 de novembre de 2014 amb l’eliminatòria de vuitens de final en la que participaven equips de categories inferiors. Ens vam enfrontar a partit únic i a camp contrari al BM Port Sagunt, al qual vam derrotar per 31 a 45 (crònica MD) En aquesta eliminatòria es va donar la circumstància que el Barça B va estar a punt d’eliminar l’Abanca Ademar, que va necessitar d’una pròrroga per derrotar el filial blaugrana (crònica MD)
Als quarts de final, ja a doble partit, eliminem el Naturhouse La Rioja. 39-28 i 29-35 (crònica MD anada i crònica MD tornada)
La setmana després de guanyar la Final Four de Colònia es va disputar la Final Four de la Copa del Rei d’Espanya a Gijón (prèvia MD). A semifinals contra l’Ángel Ximénez el resultat és de 34-23 (crònica MD) i a la final, per quarta vegada aquesta temporada, el Barça guanya una final al BM Granollers, aquesta vegada per un ajustadíssim 27-26 (crònica MD i vídeo RTVE)
L’equip de la temporada 14/15 estava format per:
Recull d’articles de Mundo Deportivo de la temporada
*Per a poder veure els partits a la web de l’EHFTV cal registre previ. Això es pot fer seguint l’enllaç “Register for free” i omplint el formulari